DiVos producties

Dienke Vos | freelance redacteur, researcher, videomaker en camjo

Erasmus Universiteit


Voor de Erasmus Universiteit maakte ik een reeks portretten, vox-pops, sfeerreportages en promofilms.

Merel Vercammen is een violiste met een missie: meer jong publiek betrekken bij klassieke muziek concerten. “Vanuit mijn praktijk als violiste voelde ik dat ik de klassieke muziek wereld wilde redden”. In opdracht van de Erasmus Universiteit maakte ik een portret van Merel, waarin ze vertelt over haar onderzoek en haar liefde voor klassieke muziek. De video staat op de homepage van Merel: www.merelvercammen.nl, en is uitgezet via diverse Social Media kanalen.


Ik maakte zo’n 40 video’s voor de Erasmus Universiteit. Zie hier enkele voorbeelden:


Heartbeat Festival

Ieder jaar wordt het nieuwe collegejaar feestelijk geopend. Erasmus Universiteit organiseerde de vijfde editie van het ‘Heart Beat Festival’ met bekende live acts en dj’s, dat ruim 3000 bezoekers trok. De video had een groot internationaal bereik op Social Media.


Falling For Roffa

Rotterdam is erg populair onder studenten en docenten van de Erasmus Universiteit. In de serie Falling For Roffa vertellen ze over hun mooiste stukje Rotterdam.


Summer School

Voor de Rotterdam Summerschool heb ik een promo gedraaid.


What Makes You Tick?

In de serie What Makes You Tick? vroegen we PhD kandidaten en docenten naar de passie die ze hebben voor hun onderzoeksgebied. In deze afl. Karin Willemse, sociaal antropoloog, over haar liefde voor Darfur (Sudan).


Vox-Pop

Ik draaide een reeks vox-pops over onderwerpen die actueel of grappig zijn, waaronder deze vox- pop over de naamdrager, Erasmus.


Opening Library

Naar aanleiding van de aanstaande opening van de nieuwe universiteitsbibliotheek maakte ik een korte ‘teaser’.